Totul despre certificarile ISO 9001 si utilitatea acestora

Este perfect normal ca fiecare angajator sa tinteasca numai spre ceea ce este mai bun si mai benefic pentru compania sa, motiv pentru care tot mai multi dintre acestia solicita certificari iso 9001, a caror menire este aceea de a evidentia cerintele care trebuie indeplinite de sistemul de management al calitatii din cadrul unei organizatii. Despre certificari iso 9001 trebuie sa stim faptul ca acestea pot fi utilizate in scopul de evaluare a conformitatii.  Rolul unei certificari iso 9001 este acela de a oferi un set de cerinte care, in cazul in care sunt puse in aplicare in mod cat mai eficient, vor asigura dezvoltarea afacerii dvs. si indeplinirea expectantelor pe care le au clientii, dar si pe cele ale membrilor organizatiei. Prin urmare, vorbim despre o certificare pe care fiecare angajator ar trebui sa fie interesat sa o aiba, de aceea ISO Standard va sta aproape cu cele mai bune propuneri de certificari iso 9001, si nu numai.

De asemenea, legat de aceasta certificare iso, mai adaugam faptul ca cerintele vizeaza o paleta larga de subiecte, inclusiv angajamentul cadrelor de conducere ale furnizorilor d-voastra referitor la calitate, orientarea catre client a acestora, alocarea adecvata de resurse, garantarea competentei angajatilor, procesele de management (din cadrul productiei, furnizarii de servicii si din zona de suport administrativ), planificarea procesului de implementare a managementului calitatii, proiectarea produselor, procesarea comenzilor, achizitiile, monitorizarea si comensurarea proceselor comerciale si ale produselor, actiuni preventive/corective si cerinte pentru imbunatatirea in mod permanent a sistemului de management al calitatii.

De asemenea, un alt aspect foarte important al acestor certificari iso 9001 vizeaza cerintele impuse furnizorului ce se refera la monitorizarea perceptiilor pe care pe au consumatorii cu privire la calitatea produselor oferite si cea a serviciilor prestate. In plus, Iso 9001 nu precizeaza cu exactitate cerintele necesare ale bunurilor sau serviciilor furnizate, pentru ca acest proces tine in mod expres de consumator si de standardele sale generale, acesta exprimandu-si clar dorintele si asteptarile legate de un anumit produs sau serviciu. De asemenea, puteti lua in considerare diverse surse pentru clarificarea acestor aspecte, cum ar fi specificatiile de produs, schite, standarde de produs nationale si internationale, cataloagele de produse ale furnizorilor si orice alte documente relevante.

Standardul valabil publicat in acest moment, ISO 9001, este ultima editie din acesta serie, standard utilizat de organizatii din 175 de tari drept cadru de baza pentru sistemul de management al calitatii. Prin urmare, acest standard este utilizat acum si in Romania de catre ISO Standard si incercam sa aducem clientilor nostri numai beneficii prin dobandirea acestor certificari iso. Ca angajator si producator de bunuri si servicii, ai grija de modul in care te percep oamenii din exterior!

Leave a Comment