Verifica rapid daca esti insarcinata

Fie ca avem deja copii sau ne pregatim sa aducem pe lume un bebelus, cele mai multe dintre noi, cunoastem deja informatiile despre hormonul hCG sau altfel spus, cum este cunoscut in domeniul medical, gonadotropina corionica umana.

Acest hormon poate fi detectat in mod normal cu ajutorul unui simplu test pe baza de urina, inca dinainte de venirea menstruatiei. Sunt unele cazuri insa, cand poate dura chiar si cateva zile, dupa intarzierea acesteia, pana cand hormonul atinge un nivel suficient de inalt pentru a putea fi depistat.

Hormonul hCG are un rol important deoarece ajuta sarcina sa creasca pana in al doilea trimestru, perioada in care placenta devine suficient de bine dezvoltata incat sa poate prelua in totalitate buna desfasurare a sarcinii. In acelasi timp are un rol esential in formarea testiculelor daca bebelusul este baietel, precum si in secretia de estrogen.

Pe de alta parte hormonul hCG este responsabil pentru o parte importanta a schimbarilor prin care noi, femeile, trecem atunci cand asteptam un bebelus. Atat emotiile pozitive cat si starile de neliniste sunt destul de influentate de acest hormon, care este responsabil si de disconfortul foarte intalnit atunci cand suntem gravide, respectiv, greturile matinale.

Un alt aspect important care tine de acest hormon este faptul ca este vital sa ne masuram nivelul hCG saptamanal la inceputul sarcinii si ulterior la cateva saptamani, daca in trecut am avut probleme de infertilitate sau daca am suferit un avort spontan. De obicei, hormonul isi creste concentratia in cateva zile si va creste constant pana cand va ajunge la un nivel optim astfel incat sa se poata dezvolta o sarcina normala.

O intrebare care se impune este cum detectam hormonul hCG? In momentul in care o sarcina se instaleaza apare automat si hormonul hCG. Acesta va opri ovulatia si ne poate confirma ca in viata noastra va aparea un nou membru. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, o viitoare mamica poate alege din gama variata de teste de sarcina de la MedAZ.

Deoarece suntem nerabdatoare, o varianta de tip de test pentru detectarea unei evenuale sarcini este ‘La Minut’. Acesta poate fi efectuat in orice moment al zilei, astfel ca nu mai suntem conditionate de efectuarea acestuia la prima urina de dimineata si are capacitatea de a ne confirma o posibila sarcina chiar din prima zi a lipsei menstruatiei.

Procedura de efectuare a testului de sarcina este una destul de facila, din urina, iar cantitatea de urina de care este nevoie pentru depistarea unei sarcini este mult diminuata fata de nevoile altor teste de sarcina de pe piata.

Pe langa acest tip de test de sarcina, pe medaz.ro, clientele pot consulta lista de produse care va cuprinde o detaliere amanuntita in dreptul fiecarui produs, la care este adaugat pretul, astfel incat de la prima cautare sa gasim toate informatiile de care avem nevoie pentru a putea face alegerea potrivita.

Leave a Comment