Home Software Twitter va creste limita de caractere de la 140 la 280

Twitter va creste limita de caractere de la 140 la 280

27
0
SHARE

Una dintre regulile de baza ale platformei Twitter este pe cale sa se schimbe, intrucat reteaua de socializare tocmai a anuntat ca in prezent testeaza pe un grup restrans de utilizatori o noua limita, dubla fata de cea actuala, de pana la 280 de caractere. Chiar daca regula celor 140 de caractere nu a fost respectata in toate conditiile, precum intre mesajele trimise de utilizatori intre ei, pentru tweet-urile publice aceasta nu a putut fi depasita niciodata.

Astfel, se pare ca circa 9% dintre utilizatorii care scriu in limba engleza ajung pana la limita impusa, ceea ce presupune ca unii dintre acestia sunt nevoiti sa isi editeze mesajele pana cand acestea nu depasesc pragul de 140 de caractere. De asemenea, in limbi precum japoneza sau chineza, in cadrul unei astfel de limite pot fi transmise aproape dublul informatiilor si se pare ca mai multi utilizatori ar folosi reteaua daca ar putea depasi limita impusa.

Totusi, nu se va schimba ideea de a permite utilizatorilor posibilitatea de a se exprima scurt si la obiect cu noul prag de 280 de caractere, insa se intentioneaza sa se asigure cele mai bune conditii pentru utilizatori, in special pentru cei mai cunoscuti, precum presedintele american Donald Trump, care foloseste Twitter in fiecare zi pentru a transmite mesaje. In schimb, ultimele statistici arata ca in prezent reteaua se bucura de 328 de milioane de utilizatori lunari, in timp ce rivalii Facebook si Instagram au 2 miliarde, respectiv 800 de milioane de utilizatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here