Home Stiri - Hardware IT&C Smartphones & Mobile Componentele iPhone 8 costa sub 250$

Componentele iPhone 8 costa sub 250$

27
0
SHARE

Conform detaliilor oferite de o firma de cercetare din Statele Unite, iPhone 8 aduce cateva schimbari si noi aditii, iar costurile aferente componentelor sale ajung la putin sub 250$, situatia fiind similara in cazul modelului 8 Plus. Mai precis, acestea costa 247.51$, spre deosebire de 238$ in cazul modelului anterior, 7, pentru versiunea de baza, de 32 GB. Asadar, exista o diferenta de aproape 10$ intre 7 si 8, insa a crescut si pretul modelului 8 pana la 699$, cu 50$ mai mult fata de tariful propus pentru iPhone 7.

Asadar, costul fabricatiei reprezinta 35% din pretul final, cifra care este similara cu cea din cazul modelului anterior, lansat anul trecut, fapt care sugereaza ca Apple nu taxeaza clientii mai mult, ci au fost nevoiti sa creasca pretul din cauza costurilor mai ridicate din cazul iPhone 8 pentru a putea mentine acelasi profit.  De asemenea, trebuie mentionat ca aceste costuri nu implica decat componentele propriu zise, fara asamblare sau software.

In cazul iPhone 8 Plus situatia este asemanatoare, iar componentele ajung pana la 288$ pentru ca includ un nou sistem al camerei care doar acesta costa 32$, in timp ce componentele versiunii anterioare iPhone 7 Plus ajung pana la 270$.

 

Sursa foto: www.wccftech.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here