Intra pe blogul Paradisul Verde si afla proprietatile migdalelor

Migdalele au o complexitate de proprietati nutritive deoarece contin vitamina E, fibre, proteine, fosfor, fier, cupru, potasiu, magneziu, calciu, mangan, biotina, zinc si acizi grasi esentiali. Pentru ca au deosebit aport de vitamina E, migdalele pot fi pastrate in frigider fara a se altera sau a-si pierde calitatile nutritive chiar si pe o perioada de pana la doi ani.

Pentru ca aceste mici nuci contribuie foarte mult la sanatate intra pe blogul Paradisul Verde si afla proprietatile migdalelor.

Dintre beneficiile migdalelor le vom aminti pe urmatoarele:

  • Prin consumarea lor creste nivelul de energie
  • Ajuta la scaderea in greutate fiind sustinete de o dieta sanatoasa si de sport
  • Imbunatatesc aspectul pielii, unghiilor si al parului
  • Regleaza tensiunea arteriala
  • Daca se consuma in mod regulat migdale ajutam la mentinerea unui nivel normal al colesterolului si ajuta la reducerea riscului de atac de cord.
  • Scade nivelul glicemie din sange
  • Ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale
  • Migdalele previne cancerul, au efect alcalin si antioxidant
  • Contribuie la imbunatatirea digestiei
  • Sunt fructe bogate in acid folic, fiind recomandate mai ales in perioada de sarcina.
  • Migdalele sunt gustari recomandate pentru combaterea depresiei, intrucat contin┬ázinc, fier si acizi grasi Omega 3.

Migdalele au proprietati terapeutice prin faptul ca se recomanda a se consuma de catre persoanele :

  • cu ulcer gastric si persoanelor cu gastrite hiperacide
  • se recomanda in episoadele cu tuse convulsive
  • sunt considerate a se consuma ca adjuvant in tuberculoza
  • deoarece au un continut redus de glucide, migdalele pot fi consumate de diabetici.

Pe Blogul Paradisul Verde specificam o alta caracteristica a migdalelor si anume ca are proprietati antitumorale.In structura migdalelor se gaseste vitamina B17 care are un rol important in lupta impotriva cancerului si previne aparitia acestei boli prin eliminarea celulelor canceroase. Recomandarea este ca bolnavii de cancer sa manance zilnic cateva migdale. De asemenea, se recomanda migdale in caz de tuberculoza, bronsita, insuficienta hepatica, anemii, scleroza in placi, constipatie, litiaze renale si urinare.
Persoanelor cu afectiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul, eczemele uscate, erizipelul, pistrui li se recomanda consumarea migdalelor datorita continutului ridicat de vitamina A.

Prin consumarea zilnica de migdale, putem sa ne ferim de infectii virale, inclusiv de gripa si raceala. Datorita concentratiei ridicate de proteine, fibre alimentare si grasimi mononesaturate, migdalele stimuleaza digestia si ajuta la combaterea constipatiei.